Ilıca Plajı:
Ilıca Plajı, Türkiye'deki mavi bayraklı plajların başında gelir. Su ısısı nedeniyle sezonu en erken burası açar Çeşmede. Ben sizlere Sheraton otelinin sağ tarafındaki plajları öneririm Olağanüstü güzel bir deniz ve kumsal. Özellikle çocuklu aileler için denize uzun bir mesafe sığ kalması büyük rahatlıktır. Kumsalın güzelliği için çocuklar için bulunmaz bir nimettir.
Boyalık Koyu
Yaklaşık 5 Km. uzunluğunda çok güzel plajlara sahip bir koydur. Ilıca plajının karakteristiklerini gösteren bu koy, bugün Çeşme'nin en hızlı gelişen turizm alanlarından biridir. Koyun orta kısmında yer alan Kalem Burnunun karayla birleştiği yerde, yapıldığı yıllarda Türkiye'nin en büyük ve en modern konaklama tesislerinden biri olan ALTINYUNUS TATİL KÖYÜ ve Marinası bulunmakta olup köyün tüm doğal zenginliklerini turistin hizmetine sunmaktadır. Bu koyun kuzey rüzgârlarına kapalı en sakin plajı SAKİN DENİZ (Ayayorgi) plajıdır. Kıyısındaki lokantaları ve kamp yerleriyle gerçekten sakin ve dinlendirici bir köşedir.
Şifne-Büyük Liman
Ilıca plajı merkez olmak üzere kuzeydoğu yönünde Şifne'ye kadar uzanan kıyı bandı, güzel plajları ve kaplıcalarıyla değerli bir merkez oluşturur. Büyük Liman, Paşa Limanı koyları, turistik tesislerin, kamp alanlarının ve toplu yazlık konutların toplandığı bir yerdir. Şifne, kaplıcalarıyla ünlü bir merkez olup, çok sayıda temiz ve düzenli pansiyon hizmet vermektedir. Ilıca merkezine yaklaşık 5 Km. uzaklıktaki bu önemli turizm merkezine ulaşım Ilıca'dan sağlanır.
Paşa Limanı
Müthiş bir yer ancak bir o kadar da reklamı fazla yapılmamış. Deniz ısısı çok ideal temiz ve dalgasız.
Altınkum
Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta, eşi bulunmaz güzellikte deniziyle, Maldiv adalarını andıran muhteşem bir yerdir. Altınkum benim en favori yerimdir hatta oraya âşık olduğumu bile söyleyebilirim. Denizi soğuktur ama muhteşemdir. Ağustos ayı itibari ile ekim sonuna
Dalyan Kocakarı Plajı
İsmi sizi önyargılı yapmasın, Çeşmenin ayrı bir güzel plajı ise Dalyandaki Kocakarı plajıdır. Suyu gerçekten çok güzel ve dinlendiricidir. Özellikle mayıs, haziran aylarında sakinliği ise ayrı bir güzeldir. Küçük büfelerin bulunduğu plajda şezlong fiyatları 7,5 TL ile 10 TL arasındadır.
Ayayorgi Koyu :
Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta muhteşem bir koydur. Buradaki beach club lar gündüzleri plaj akşamları ise gece kulübüdür.
Ildırı
Antik Erythria kentinin bulunduğu Ildırı ve yöresi, doğal plajları ve kamp alanlarını bakımından kampçılar için ilginç, bir yöredir. Çeşme ilçe merkezine 22 km. Ilıca`ya 15 km. uzaklıktaki bu tarihi ve doğal zenginliklere sahip yöreye ulaşım Şifne`den sonra asfalt bir yolla yapılmaktadır.
Dalyan ve Sakız Koyları
Çeşme yarımadasının kuzey kıyılarında yer alan bu turistik merkezler, tipik balıkçı mahallesi, evleri, limanı, plajları ve insanlarıyla Ege yaşantısının ve doğal güzelliklerinin toplandığı bir yöredir. Bu yöre, Çeşme ilçe merkezine 4 Km. uzaklıktadır. Dalyan köyde çok sayıda kaliteli pansiyon yerli ve yabancı turistlerin hizmetindedir.
Pırlanta Plajı:
Çeşme'den 10 kilometre uzaklıktaki Çiftlikköy'de bulunan Pırlanta Plajı hiç kesilmeden kuvvetli ve sabit esen rüzgârı ve dalgalarıyla meşhurdur. Tecrübeli sörfçüler için ideal mekân. Sit alanı olduğundan civara tek çivi çakılamıyor.
Çeşmenin en batısında bulunan Pırlanta Plajı adını pırlanta gibi parlayan kumundan almıştır. Denizin 250 metre boyunca sığ ve sadece pırıl pırıl kum olmasıyla da dünyanın dört bir yanından sörfçülerin bu bölgeye gelmesini sağlamıştır.
2000'lerde ise plaj, yeni milenyumun en yeni uç sporu olan Kitesurf ve kitesurfculerin de yeni merkezi oldu. Rüzgar sörfüne benzer yanlarından dolayı da pek çok rüzgar sörfçüsünün başladığı bu spor ile Pırlanta Plajı bu konuda dünyanın en önemli merkezleri arasına girdi..
Pırlanta Plajı'nda bulunan sörf tesisi Kitesurf beach, Uluslararası Kitesurf organizasyonu (IKO) nun Türkiye'deki sertifika veren okulu ve sadece sertifikalı öğretmenler ile eğitim veriliyor.
Windsurf ve Kitesurfçülere çevre otellerde konaklama, kamp ve karavan imkânı tanıyan Pırlanta Plajındaki tesislerde, ayrıca seyretmeye gelenler için de bir cafe, yüzme ve güneşlenme alanları yer alıyor.
EŞEK ADASI :
Eski adıyla "GONİ" olarak bilinen günümüzün Eşek Adası Çeşme`den yatlarla bir saat uzaklıkta, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal bir yerdir. Doğal konumu itibariyle kuzey rüzgârlarına kapalı olan koylarında sualtı ve su üstü sporları yapmaya çok elverişlidir. Adanın tamamı maki ile kaplıdır ve üzerinde yaşayan eşeklerin yaşayabilmesi için rüzgârla çalışan bir tatlı su kuyusu bulunmaktadır. Bahar aylarında yolunuz düşerse sizleri yaban nergisleri, katırtırnakları ve kekiklerin sarhoş eden kokusuyla karşılaşırsınız. Ada tamamen turistik amaçlara hizmet etmekte olduğundan ve Milli Parklar kapsamında olduğundan gece konaklaması mümkün değildir. Adanın hemen yanında bulunan Karaada, doğal bir akvaryum görünümünde olan Mavi Koy sizi büyüleyen bir uğrak yeri olacaktır...